Категория „B“

Категория „B“ позволява да управлявате превозни средства, чиято максимална допустима маса не надвишава 3500кг. и броят на местата им за сядане без мястото на водача, не надвишава 8. Към тях може да се прикачва ремарке с допустима максимална маса не повече от 750кг. Допустимата максимална маса на ремаркето не може да надвишава масата без товар на теглещото превозно средство.

Ако винаги сте искали да станете добър шофьор и да натрупате безброй безаварийни километри зад гърба си, ние от учебен център „Автоуспех“ Ви предоставяме тази възможност. Запишете на шофьорски курс при нас и ще получите нужните знания и умения, които да Ви направят сигурен участник в движението.

Курсовете може да се провеждат и на английски език.

Теоретична подготовка – 40 часа
Разбирането на правилата за движение по пътищата е от съществено значение за безопасното управление на превозното средство. По време на часовете по теоретична подготовка ще разгледаме различните видове пътни знаци, сигнали и техните значения, както и правилата за предимство на пътя. Ще разгледаме и всичко необходимо за осигуряване на безопасност и съобразено участие в движението на пътя. Часовете се провеждат в учебния кабинет на адрес: гр.Благоевград, ул.”Скаптопара ”№15.

Практическа подготовка – 31 мото/часа
По време на практическата подготовка, курсистите ще имат възможността да приложат теоретичните познания на пътя, като управляват учебния автомобил в различни условия и среди. Това включва не само каране на полигона, където могат да усвоят основните умения и маневри, но и упражняване в реални градски и извънградски условия. Важно е да се отбележи, че един учебен час е с продължителност 40 минути, което позволява на курсистите да получат достатъчно време за практическо обучение. Осигурява се удобство и гъвкавост в графика, за да се съчетаят нуждите на курсистите с работното време на преподавателя.

Вътрешни изпити по теория и практика
След приключването на лекциите по теория и практическите часове се провеждат вътрешни теоретични и практически изпити, които служат за оценка на усвоените знания и умения от курсистите. При успешно явяване на тези изпити, се избира дата за явяване на официалния изпит пред ООАА, където курсистите имат възможност да демонстрират своите умения и знания пред компетентния орган и да получат необходимата квалификация.

Държавен изпит по теория и практика
Изпитът се координира от ООАА. В случай на неуспешно положен изпит, кандидатът трябва да заплати допълнителна такса на държавата и да се яви на поправителен изпит, като преди този практичен изпит е задължително да изкара поне 4 практически часа.

Учебни автомобили:
  • Volkswagen Golf 2009;
  • Skoda Fabia 2009.

Цена
Цената на курса е 1100 лева. За удобство на курсистите, сумата може да се разпредели на няколко вноски. Важно е да се отбележи, че всички вноски трябва да бъдат заплатени единствено в офиса на „Автоуспех“, като срещу всяка вноска се издава финансов документ за потвърждение на плащането.

В цената на курса не се включват таксите за явяване на държавен изпит пред ООАА.

Цената на курса включва:
  • Пълна програма на обучение по теория и практика;
  • Такси за явяване на вътрешни изпити по теория и практика.
Необходимите документи са следните:
  • Трябва да имате навършени седемнадесет години и девет месеца;
  • Оригинал от личната Ви карта;
  • Актуална снимка (паспортен формат);
  • Оригинал или копие от диплома за завършено основно образование.
Запишете се сега